A Flowernél tartott játék alkalmával bukkantam rá a Hangyaboly nevű sütikéjére, amit tudtam hamarosan el kell készítsek. Kreatív és olyan finom puhának néz ki…mit kinéz, az is!
Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg porcukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. tortadara

Nekem ebből a mennyiségből lett egy őzgerinc és egy püspökkenyér formára való.

  • A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, végül pedig beleszitáljuk a lisztet és sütőport.
  • A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a tortadarát és néhány mozdulattal összekeverjük.
    Sütőpapírral kibélelünk 2 őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát, és egyenletesen elosztjuk.

  • A sütőt előmelegítjük 160-170°c-ra, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük


Várjuk meg, míg kihűl! 🙂
Érdemes letakarva tartani, mert könnyen kiszárad, apa kakaóval kóstolta, ami remekül passzol hozzá.
Én keveseltem bele az 1 cs tortadarát, de lehet telhetetlen vagyok! 🙂
Minden esetre nagyon finom és köszönöm a receptet és persze a játékot is!