A Flowernél tartott játék alkalmával bukkantam rá a Hangyaboly nevű sütikéjére, amit tudtam hamarosan el kell készítsek. Kreatív és olyan finom puhának néz ki…mit kinéz, az is!
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 25 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 cs. tortadara
Nekem ebből a mennyiségből lett egy őzgerinc és egy püspökkenyér formára való.
- A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, végül pedig beleszitáljuk a lisztet és sütőport.
- A fehérje habot óvatosan beleforgatjuk a lisztes masszába, majd beleöntjük a tortadarát és néhány mozdulattal összekeverjük.
Sütőpapírral kibélelünk 2 őzgerinc, vagy ahhoz hasonló formát, és egyenletesen elosztjuk.
- A sütőt előmelegítjük 160-170°c-ra, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük
Várjuk meg, míg kihűl! 🙂
Érdemes letakarva tartani, mert könnyen kiszárad, apa kakaóval kóstolta, ami remekül passzol hozzá.
Én keveseltem bele az 1 cs tortadarát, de lehet telhetetlen vagyok! 🙂
Minden esetre nagyon finom és köszönöm a receptet és persze a játékot is!