IMG_3387
Hozzávalók (10-12 db-hoz, sütő mérettől függ):
200 gr finomliszt
2 tojás
2-3 cs vaníliás cukor …

csipet só
3 dl tej
1,5 dl szóda (vagy víz)
2 ek étolaj
Elkészítés:
A két tojást pár percen át jó habosra verem, majd bele öntöm a tejet és lassan adagolva a lisztet, sót, van. cukrokat.
Szoktam hagyni állni fél órát, de ha nem áll, az sem baj.
Állás után belerakom az olajat és a szódát lassan öntve hígítom a tésztát.
Jól átkeverem, majd a forró palacsintasütőben vagy serpenyőben kisütöm.
Ha dupla adagot szeretnél csinálni mindent duplázz és ha a tejből mondjuk csak 5 dl-t teszel bele 6 helyett, az sem baj.
A cukor adagolásával csak óvatosan. Pici kristálycukrot tehetsz bele, ha nem akarsz van. cukrot, de könnyen letapad tőle a tészta, úgyhogy be careful! 🙂
Figyelj oda sütéskor, mert a palacsinták második oldala gyorsabban megsül!
És ne feledd teflon bevonatú edényekbe nem kavarunk fémmel, úgyhogy be kell szerezni egy műanyag palacsinta spatulát!
Ha a cukrot kihagyod belőle, sós palacsintákat kapsz, amiket köretként vagy főételekhez használhatsz fel. Ilyen esetben szimpla adagot szoktam készíteni, egyéb esetben mindig duplát.

Az ízesítése csak rajtad áll: nutella, lekvár, kakaó, túró, esetleg Gundel-palacsintának elkészítve…jaj, ez mindenhogy finom!