Na hát igen…aki egyszer rákap az ízére ugyebár…..az függő lesz!

Nagyon egyszerű! 

Egy csomag kakaós győri édest porrá zúztam, kb. 8 dkg vajat olvasztottam és elkevertem a porral, majd egy 22 cm-es forma aljába nyomkodtam a masszát. 

180 fokon 10 percet sütöttem, majd hagytam hűlni. 
Ezután a krémsajtot, ami nekem házi volt és nagyjából 2 nagy tejföl lecsepegése után saccra 380 gramm lett, picit elektromos habverővel kihabosítottam, majd hozzá adtam nagyjából 15 dkg cukrot. 
Alaposan elkevertem, majd egyesével hozzáadtam kettő enyhén felvert egész tojást és egy csipet sót. Hablapáttal összeforgattam, igyekezzünk minél kevesebb levegőt belekeverni. 
Ezt a kihűlt masszára terítjük. 

A formát ismét becsomagoljuk 4-5 réteg alufóliába – de alaposan! 
Beletesszük egy magas falú tepsibe és forró vizet öntünk a forma köré. 
Nagyjából 1 liternyit. 

Tehetünk rá gyümölcs díszítést, én most egy a neten keringő torta mintájára húzott szíveket szerettem volna, mint anno a sütőtök krémlevesnél

Ehhez kb. 300 gramm fekete ribizlit 100 gramm cukorral jó sűrűre főztem, kicsit botmixereztem, majd lepasszíroztam. 
Hagytam ezt is kihűlni, majd habzsákból nagyon kis lyukú csővel pöttyöket nyomtam a sajtkrém tetejére. Aztán ezeket egy fogpiszkálóval határozott mozdulattal áthúztam. 

Egy kört tegyél meg kéz felemelés nélkül! 
Tökéletesíteni kell még a technikát, de ez a fajta sajttorta az ilyen díszítésekre a legalkalmasabb. 🙂 
Így díszítve ment a sütőbe 165 fokra 60-65 percre. 
Félidőben tegyünk a tetejére egy alufóliát. 

IMG_4076

Majd ha végzett a sütő, vegyük ki a tepsiből, alufóliából és hagyjuk kihűlni, hűtsük le rendesen és szeletelhetjük is! 🙂

Most vettem le a karimát….javaslom készítsük 19 cm-es formában, mert kb. a keksz réteg vastagságával egyezik meg a krém réteg vastagsága. Ami nem baj, csak javaslom! 🙂

További képeket a Facebookon a Sajttorta (Cheesecake) albumban találsz.