Nem vagyunk levesesek, mégis ahogy beköszöntött az ősz egyre jobban esnek.
A krumpligombócokat amikor csak lehet kerülöm elkészíteni, mert nem szeretem magát a folyamatot, most mégis erőt vettem magamon, mert nagyon megkívántam ezt a levest.
Krumpligombócokhoz:
500 gr krumpli (tisztítva)
50 gr liszt
1 tojás
2 mk só
A krumplit megfőzzük és áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. A többi hozzávalóval összegyúrjuk és tetszőleges méretűre gombócoljuk. (A levesben fognak kifőni.)
1 kg-nyi mindenféle csirke vagy pulyka-alkatrész, ami szimpatikus
2 fej vöröshagyma
4 db sárga- és fehérrépa
½ db zeller
1 db karalábé
250 gr gomba
400 gr fagyasztott borsó
2 kk sűrített paradicsom
pirospaprika, só, bors, (opcionálisan tárkony – én erdélyi fűszerkeveréket tettem bele)
A husikat kis zsiradékon lepirítjuk, majd mehet hozzá az apróra vágott vöröshagyma.
Ezután következnek a felvágott zöldségek (kivéve borsó, azt az utolsó 10 percben rakd hozzá, hogy ne főjjön szét), majd a fűszerek.
Felöntjük vízzel, kicsivel többet adjunk hozzá, mint amilyen sűrűre szeretnénk a levest, mert párolog is főzés közben bőven, meg még menni fognak bele a gombócok is.
Kb 2 órát főzzük, majd a végén belerakom a gombócokat.
Amikor feljönnek a leves tetejére, készen is van.
Jó étvágyat!
happeaceofcake



