Ritkán fogyasztunk spenótot. Ha igen, akkor nem főzelékként, mert azt nem szeretjük, hanem igyekszem belecsempészni ebbe-abba. Így történt ez ennél a fogásnál is. A tésztát színezve el bír fogyni! 😀
Egyébként ha valakinek ez kevés mint önálló fogás, természetesen ugyanúgy lehet simán köret, ízlés dolga. 🙂
500 gramm mirelit spenót
2 tojás
só, bors
(Fokhagymapor – opcionális)
liszt (amennyit felvesz, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk)
A spenótot kiolvasztjuk és leszűrjük. Nyomkodjuk ki a levét alaposan.
Botmixerrel pürésítsük, majd adjuk hozzá a tojásokat, fűszerezzük és apránként keverjük bele a lisztet.
Egy nagy fazékban a szokott módon forraljunk vizet, majd az elég sűrűnek ítélt nokedliből szaggasunk bele keveset. Ha nem málik szét és nem is kemény, akkor szaggassuk ki az összes tésztát több adagban.
Ha szétmálik kell még hozzákeverni lisztet, ha kemény lesz, akkor a spenót kinyomott levéből keverjünk még hozzá.
A kifőtt nokedli leszűrjük, majd keverjük el 1 evőkanál zsírral.
Tálaláskor a meleg nokedlit szórjuk meg kecskesajttal. Piríthatunk rá bacont vagy szalonna kockákat is. 🙂 És én még tejfölt is pakoltam rá, mi bajunk lehet… 😀
Jó étvágyat hozzá!