Honnan gondoljátok, hogy ez a kép is várakozik már egy ideje, hogy felkerülhessen az oldalra? 😀

Igen, már két éve készítettem ezeket a forró csoki bombákat, de a sikerük azóta is töretlen.
Tulajdonképpen nem is receptje van, hanem inkább egy „hogyan készül”-je.

Ami kelleni fog hozzá:
nagyobbacska félgömb szilikonforma
fehércsokoládé
2 tk instant kávépor/kakaópor (attól függően gyerekeknek vagy felnőtteknek szánod)
1/2 tk őrölt gyömbér – opcionális
1 tk fahéj – opcionális
apró pillecukor
és ha gondolod (én nem gondoltam) kevés (barna)cukor

Szerintem a hóember is nagyon jópofa, de gömböket is készíthetsz, amelyik szimpatikusabb.

Maga az elészítése rendkívül egyszerű. Nem írok mennyiséget a csokihoz, mert annak függvényében változik, mekkora formákban, mennyit szeretnél készíteni, félgömböt vagy gömböt…

De a lényeg, hogy a csoki 2/3-át folyamatosan kevergetve felolvasztjuk, majd a maradék 1/3 apróra darabolt csokit elkeverjük benne.
Ezzel a csokival fogjuk kikenni vagy kiönteni a formáinkat. A felesleget lehúzzuk a formáról, hogy a mélyedések körül tiszta legyen.
Hűtőben megdermeszthetjük.

Amikor megszilárdult beletesszük ízlés szerint az ízesítőket. Ezek lehetnek fűszerek, kakaópor vagy instant kávé, mini pillecukor, barna cukor, amit csak szeretnél.
Érdemes úgy tölteni a mélyedéseket, hogy amikor lezárjuk csokival kevés résen tudjon beszivárogni a töltelékhez a csokoládé.
Ezt egy kanál segítségével fogjuk megtenni, folyatjuk a csokit és picit a forma széle körül hagyjuk, hogy elterüljön.
Ha gömböket készítenél, akkor a két félgömböt pattintsd ki a formából először, majd az egyik felébe pakolj, a másik felét hagyd üresen. Az üres felének az alját egy felmelegített serpenyőben pár pillanat alatt picit megolvasztod, majd rákötteted a töltött félgömbre. Az ujjaddal elhúzhatod az illesztésnél esetleg kipuklisodó csokoládét.
Ezután a gömböket utólag is átcsíkozhatod étcsokival, a hóembereknek pedig vagy olasztott csokival vagy ételfesték filccel arcot készítünk.

Celofánba csomagolva, hűtőben tárolva remek ajándék is lehet belőle. Kipróbálnád?

Egy bögre forró tej, bele egy olvadozó hóember….hmmmm….

Jó készülődést kívánok! 🙂

Ezek is tetszeni fognak