Magozott görögdinnyét 2 ek mézzel és 1/2 citrom levével összeturmixoltam.
Beleöntöttem kb. 2 dl tejszínt és jól összekevertem.
Műanyag dobozban beraktam a fagyasztóba és fél óránként 4x-5x jól átkevertem.
A 3. keverés után, amikor már félig megfagyott, kevertem bele egy kis csokidarát is, mintha magok lennének.
Tálalás előtt 10 perccel érdemes kivenni a fagyasztóból, hogy szépen lehessen adagolni. 🙂

A dinnye vizessége is sokat nyom a latban és ez finomításra szorul, de ehető…fagyi, némi sorbet beütéssel. 🙂
Azért mindezek után eltökéltem, hogy jövőre beruházok egy fagyigépre, mert azzal kicsit gyorsabban elkészül és nem is lesz olyan jégkristályos némely fagyi (gondolom), mint mikor fagyasztóban kevergetve készül. Azt a 6-7-8 ezer forintot igencsak megéri tekintve, hogy a cukiban jövőre tuti 135-140 forint körül lesz majd egy kicsi gombóc fagyi. Akkor már készítem házilag és akkor eszünk belőle, amikor kedvünk tartja. 🙂