Bár kétség kívül jól esik ebben a lehűlt időben begyújtani a sütőt, azért mégis először egy sütés nélküli finomságot hoztam Nektek!
Ez a sajttorta amellett, hogy nem kell sütni, rém egyszerűen elkészíthető és nagyon finom. Bevallom minket a színe is elkápráztatott. Egyszerűen imádtuk!
Egy 16 centis tortaformához:

Kekszes alaphoz:
120 gr vajas keksz
100 gr vaj
2 ek cukor konfetti

750 gr mascarpone
100 gr cukor
1 ek vanília aroma
200 gr tejszín

6 lapzselatin

5 féle ételszínezék
A vajas kekszet apróra törjük, alaposan elkeverjük a konfettivel és az olvasztott vajjal.

A tortaforma aljában egyenletesen elterítjük, lenyomkodjuk, hűtőbe tesszük.

A krémsajtot a cukorral és a vanília aromával kikeverjük.

A tejszínt felmelegítjük, feloldjuk benne a lapzselatinokat, majd belekeverjük a krémsajtos alapba.

5 egyenlő részre osztjuk a krémet, egyesével beszínezzük. Lila, sárga, kék, zöld, rózsaszín.

Felváltva a behűtött alapra kanalazzuk, kicsit az asztalhoz ütögetjük a formát, hogy elterüljön és eltávozhassanak a levegőbuborékok a krémből.

Tetejét konfettivel szórjuk, pár órára hűtőbe tesszük.

 Próbáljátok ki feltétlen! Jó étvágyat hozzá! 🙂