IMG_7367
A franciasaláta egy elegánsabb verziója.

1 püspökkenyér formához:

(tisztított mennyiségek)

4 db tojás

20 dkg répa

20 dkg borsó

30 dkg krumpli

10 dkg alma

3 nagy evőkanál tejföl

6 nagy evőkanál majonéz

só, bors

3 dl zöldségleves lé

20 gr porzselatin

A tojásokat megfőzzük kemény tojásnak a szokott módon.

(Annyi sós vízbe tesszük, ami épp ellepi őket, majd felforraljuk és hagyjuk benne kicsit keményedni.)

A tisztított répát, krumplit és a fagyasztott borsót sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük.

Egy tálban összekeverjük a tejfölt a majonézzel, megszórjuk 2 tekerésnyi borssal.

A zöldséglevesben elkeverjük a porzselatint, majd felmelegítjük, míg teljesen folyós lesz.

Ezt hozzákeverjük a tejfölös alaphoz, majd beleforgatjuk a főtt zöldségeket.

A formánkat celofánnal kibéleljük és egy kevés masszát öntünk bele.

A főtt, pucolt tojásokat középre egy sorba helyezzük, majd ráöntjük a maradék masszát. Elegyengetjük, becsomagoljuk a túllógó celofánnal és hűtőben pár óra alatt hagyjuk megdermedni.

Tálaláskor szépen szeletelhetjük.

IMG_7374