IMG_7361Valaki esetleg érdeklődik ez iránt a finomság iránt? 🙂
Nagyszerű finger food vagy street food.

A kukorica kutya.

IMG_7363Amire szükségünk lesz:
Egy csomag virsli. Én Orsit használtam, abból is az XXL-eset. Félbe vágva. Így kaptam 10 darab corn dogot.
Saslik pálca, amit akkorára törünk, hogy végig belecsúsztatva a virslibe még álljon ki belőle annyi, hogy kényelmesen meg tudjuk fogni, DE ügyeljünk rá, hogy beleférjen majd a lábasba, amiben ki szeretnénk sütni őket.

Ne féljetek, nem szívja meg magát olajjal a tészta! 😉

 

Ezen kívül értelem szerűen egy széles lábas, bele olaj. Lehetőleg olyan magasságban, hogy a tésztás virsli fel tudjon benne emelkedni, tehát jó bő olaj…

IMG_7360IMG_7364
A tésztabundához:
3 dl-es bögrével mérve fél bögre liszt, fél bögre kukoricaliszt, 7 gramm sütőpor (az Istenért, ezt ki ne hagyjátok, mert nem lesz jó a tészta!), 1 tekerésnyi feketebors, egy csipet só, egy darab M-es tojás, 3/4 bögrényi jó zsíros tej (nálam 3,5%-os), egy nagy csipet cukor.

Túl sok teendőnk nincsen.
A saslik pálcákra tűzzük fel a virsliket.

IMG_7352
Az olajat kezdjük el hevíteni, közben kutyuljuk össze a tésztát.
A tejben keverjük el a tojást, majd minden mást is. 🙂
SÜTŐPOR!!!!
A virsliket hempergessük lisztbe, de a felesleget kocogtassuk le róluk.

IMG_7353 IMG_7354
Egy magas mérőedénybe vagy pohárba töltsük a tésztát, majd mártsuk meg benne teljesen a virsliket és az addigra már felforrósodott olajban süssük ki őket.

IMG_7355 IMG_7356
Maguktól forgolódnak az olajban, de ha valamelyik nagyon makacs lenne, rásegíthetünk.
A tészta pikk-pakk megsül, papírtörlőre szedjük őket, majd mustárral, ketchuppal tálaljuk.

IMG_7359 IMG_7358Nekem nagyon bejött!

IMG_7366