Húsvét után egy kis krémességgel gondoltam indítani, afféle levezetésképp. 🙂
Azt javaslom a tészta puffancsokat semmiképpen ne spóroljátok le róla, egyáltalán nem nehéz elkészíteni és nagyon finom kis leves feltét lesz belőle.
Hozzávalók kb. 4 adaghoz:
15 dkg sajt (minőségi trappista, cheddar, gouda)
4 dkg liszt
5 dkg vaj
1 l húsleves
só, bors
1,25 dl tejszín (állati, legalább 30%-os)
1 tojássárgája
snidling
leveles tészta
1 tojássárgája
sajt, lenmag
4 dkg liszt
5 dkg vaj
1 l húsleves
só, bors
1,25 dl tejszín (állati, legalább 30%-os)
1 tojássárgája
snidling
leveles tészta
1 tojássárgája
sajt, lenmag
A sajtot lereszeljük.
A vajat a lábasban megolvasztjuk, majd megpirítjuk rajta a lisztet.
Ráöntjük a forró húslevest és pár percig alacsony lángon főzzük.
Beleszórjuk a sajtot, sózzuk, borsozzuk.
Ahogy a sajt elolvadt és sima a leves, levesszük a tűzről és elkeverjük benne a sárgájával elkevert tejszínt.
A feltéthez a leveles tésztát 2 mm vékonyra nyújtjuk és a tálaló kis tálunk átmérőjének megfelelő nagyságúra kiszaggatjuk.
Sütőpapírral fedett lemezre rakosgatjuk, tetejüket sárgájával kenjük és ízlésünk szerint szórjuk lenmaggal, reszelt sajttal vagy magvakkal.
200 fokra előmelegített sütőben méretüktől függően 10-15 perc alatt készre sütjük őket.
A levest kis tálakban tálaljuk. Nekem 10 cm-es volt a szája.
Tetejét snidlinggel szórjuk és ráültetünk egy-egy tészta puffancsot.