Ez a brownie pedig különösen finom!
És nem kell félni tőle, a titka csupán annyi, hogy nem szabad túl sütni, mert kiszárad. Jelen esetben nagyon vékony tésztát sütünk, ezért különösen nagy figyelmet igényel. Viszont nyugodtan megsüthetjük kisebb formában is, akkor némiképp vastagabb lesz a sütemény és önmagában tálaljuk.
És nem kell félni tőle, a titka csupán annyi, hogy nem szabad túl sütni, mert kiszárad. Jelen esetben nagyon vékony tésztát sütünk, ezért különösen nagy figyelmet igényel. Viszont nyugodtan megsüthetjük kisebb formában is, akkor némiképp vastagabb lesz a sütemény és önmagában tálaljuk.
10 dkg vaj
10 dkg étcsokoládé
15 dkg cukor
3 tojás
1 teáskanál instant kávépor
1 kávéskanál vanília aroma
csipet só
10 dkg liszt
A vajat és a csokit egy tálban gőz fölött megolvasztjuk.
Hagyjuk picit hűlni, majd egyesével elkeverjük benne a tojásokat és a cukrot.
A csipet sót, a kávéport és a vaníliát összekeverjük, majd szépen adagolva elkeverjük a csokis alapban.
Egy kb. 23*33 cm-es magas falú tepsit sütőpapírral bélelünk, amit érdemes lehet befújni vaj sprayvel, de az sem baj, ha nem tesszük meg.
Beleöntjük a masszát és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt annyira megsütjük, hogy a teteje száraz legyen, de belül szaftos. Mivel elég vékony süteményt sütünk, érdemes figyelni.
Hagyjuk kihűlni, majd szív kiszúróval kiszúrjuk a formákat.
Simán pirosra színezett tejszínhabbal töltöttem két szívet, de lehet éppenséggel eperrel vagy málnapürével ízesített habbal, mascarpones verzióval, túrókrémmel vagy éppen vajkrémmel is tölteni. 🙂