Valószínűleg nem találnátok ki, mi a 3 összetevője. Vagyis kettőt lehet, de a harmadikat tutira nem. 😀 Hamarosan elárulom, de kezdjünk mindent az elején. 🙂Szóval kaptam egy doboznyi nyírfacukros terméket. Annyira jó cuccok voltak a dobozban, hogy sosem gondoltam volna, hogy ennyi finomság közt fognak cikázni a gondolataim. Először egy gluténmentes tortát szerettem volna csinálni, már láttam magam előtt a pucér (naked cake) tortát, hogy fog kinézni, lekvárral, vaníliakrémmel…
Aztán elkezdtem beszélgetni Andival, a Salátagyár Életmód Shop vezetőjével és ő említette ezt a finomságot, miután átvettünk mindenféle útifűmaghéjas, mákos, linzer tésztás verziót. 🙂
Arányokat nem mondott ugyan, ezért tartottam tőle, milyen lesz, de addig-addig motoszkált a fejemben a gondolat, míg neki álltam. Igaz nem szerettem volna a gluténmentes pudingot “elpazarolni” erre (hupsz, elszóltam magam, hogy pudingos XD ), mert mi van, ha nem finom, ha nem sikerül, akkor szükségem van rá a B tervhez.
Szóval neki álltam hagyományos vanília pudinggal elkészíteni.
Összesen egy mérőkancsóra és egy kézi habverőre lesz szükséged hozzá. Ez afféle instant palacsinta lesz.
10-12 db 16 cm-es palacsintához a hagyományos úton ezek szükségesek:
40 gr vaníliás pudingpor (főzős)
1 dl tej (nálam 2,8%-os)
3 db tojás (L)
(Elég édes, de aki még édesebb szájú, az tehet bele 1 ek cukrot. Opcionális.)
A tojásokat a mérőkancsóban felverjük kissé, majd belekeverjük a tejet. Legvégül pedig csomómentesre a pudingport.
És akkor a szokott módon felmelegíted a palacsintasütődet és takarék lángra állítod a gázt.
A tészta maga hígabb, mint egy megszokott palacsinta tészta. Valószínűleg azt is elviseli, ha több tejjel öntjük fel, de azt már nem szerettem volna kikísérletezni, hány deci tejtől lesz kezelhetetlen a massza sütés közben. 😀
Nem túl vékony, de nem is vastag palacsintákat sütünk. Ha szükséges vékonyan olajozzunk alá.
Mindkét oldalát süssük meg és kihűlve tölthetjük, amivel csak szeretnénk.
Mivel ez jól vizsgázott – de a nyírfacukros, gluténmentes puding eredményezhet akár másmilyen állagot is – picit félve álltam neki a második körnek.
1 csomag (80 gr!) gluténmentes Nyírfacukor Vanília ízű Pudingpor
2 dl tej (2,8%-os)
3 tojás (L)
Az elkészítése ugyanaz, mint amit fentebb írtam. mivel itt dupla mennyiséget bírt el a 3 tojás gyanítom lehet emelni még picit a tej mennyiségét, de nem kockáztattam. 😉
Mivel ez a pudingpor tartalmaz édesítőszert nem szükséges plusz hozzáadott nyírfacukorral édesíteni.
Nyírfacukros sárgabarack lekvárral teszteltem. (Mondjuk a felvágottnál jobban nézett volna ki a szamócás vagy meggy lekvárral töltött verzió, de nem azzal foglalkoztam, mert már fotózás közben meg akartam enni! 😀 )
Beszéltem arról, hogy a kettő palacsinta között nincs különbség. Egy azonban mégis akad és elég szembetűnő.
A sima pudingporral készülő sokkal sárgább lett. És nem a tojás sárgája miatt, hanem mert abban több színezék van, totálisan feleslegesen. A nyírfacukros pudingos verzió inkább hagyományos palacsintának nézett ki. 🙂
Nekünk és a gyerekeknek is nagyon ízlik! Próbáljátok ki bátran és köszönöm Andinak a tippet! 😉