A gyümölcssaláta sokak kedvence. De ez most nem a “dobáljunk be egy tálba mindent” verzió, ez annál egy sokkal elegánsabb és rengetegféleképpen variálható módszer. 🙂
Én zselatint használok, akinek ez nem szimpatikus, az nyugodtan használjon pektint vagy agar-agart.
Bármilyen gyümölccsel és bármilyen szörppel elkészíthető, egy kerti partin is az asztal díszei lehetnek a jól behűtött csónakok. 🙂
Bármilyen gyümölccsel és bármilyen szörppel elkészíthető, egy kerti partin is az asztal díszei lehetnek a jól behűtött csónakok. 🙂
1 kisebb sárgadinnye
kb.20 dkg málna
1-2 dl kiwi szörp
kb.20 dkg málna
1-2 dl kiwi szörp
20 gr porzselatin
A sárgadinnyét hosszában félbe vágjuk, a magjait kikaparjuk és ha szeretnénk, hogy még több gyümölcs férjen bele, vájjunk ki egy kicsit a húsából is.
A közepükön így keletkezett lyukakba tesszük a málnaszemeket (ízlés szerint egyéb gyümölcsökkel is nyugodtan kombinálható) és elkészítjük a zselét.
Elkészítünk 2 dl szörpöt a szokott módon. Kevés szörp felöntve vízzel.
Egy lábasba öntjük és beleszórjuk a zselatint. Hagyjuk pár percen át duzzadni, majd melegítjük, míg feloldódik.
Kitámasztjuk a dinnyéket, hogy a tetejük vízszintben legyen és a közepébe rakott gyümölcsöket leöntjük színig a zselével.
Hűtőben hagyjuk a zselét megszilárdulni, majd felszeleteljük a salátát és tálaljuk.
Jó hideg frissítő egy forró nyári napon! 🙂
Ez a recept megjelent a Küldd el a recepted! magazin 2015. augusztusi számában.