Az alap marad, az öntet ízlés szerint változhat. Szeretitek a sajttortákat?

Hozzávalók egy 16 cm-es formához:
málnalekvár (én most boltit használtam, de ha otthon készíted mirelit málnából, akkor ízlés szerint plusz cukor)

Alaphoz:
120 g zabkeksz
70 g olvasztott vaj

Krémhez:
250 g krémsajt
2 tojás
2 dl tejföl
2,5 dl tejszín
4,5 dkg kukorica keményítő
1/2 rúd vanília kikapart magjai vagy vaníliaaroma
100 g cukor

A torta aljához a kekszet ledaráljuk. A vajat felolvasztjuk, majd összekeverjük a keksszel.

Egy sütőpapírral bélelt 16 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egyenletesen és 180 fokra előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.

Hagyjuk kihűlni.

Összekeverjük a sajttorta krémjéhez az összes hozzávalót, majd ráöntjük a kihűlt keksz alapra.

A formát csomagoljuk alufóliába jó alaposan, majd a tepsire helyezve öntsük fel körülbelül 1 ujjnyi vastagon forró vízzel és így süssük kb 1 órán keresztül. Akkor jó, mikor már csak a közepe remeg kicsit.

Hagyjuk kihűlni, majd tegyük egy éjszakára a hűtőbe.

Lágy málna (vagy ízlés szerint más, fanyarabb gyümölcs) lekvárral leöntve a szeletet tálaljuk.

Jó étvágyat!

Ezek is tetszeni fognak