Bár már nem annyira felkapott, mi még mindig szeretjük.

200 g étcsokoládé
100 g kadayif tészta
100 g pisztácia krém
2 teáskanál tahini
50g vaj

A csokoládé felét megolvasztjuk, majd a szilikon csokiformába formába öntjük. Addig forgatjuk és döntögetjük a formákat, amíg a folyékony csoki mindenhol egyenletesen be nem vonja a belsejét. Ezután a formát hűtőbe tesszük.

Ezt követően simára keverjük a pisztáciakrémet, a tahinit, majd hozzáadjuk az apróbb darabokra morzsolt, vajon arany barnára pirított tésztát.

Ha a csokoládé megdermedt, eloszlatjuk a formába a tölteléket, és a tetejét elsimítjuk. A maradék csokoládét megolvasztjuk, és  ráöntjük a töltelékre, hogy teljesen befedje.

A formát ismét a hűtőbe tesszük, és megvárjuk, amíg a csokoládé teljesen megdermed.

Tipp

Tahinit nagyobb élelmiszerboltokban, bioboltokban vagy keleti fűszereket árusító üzletekben találhatunk. A kadayif tésztát keleti vagy török delikátokban, esetleg ázsiai élelmiszerboltokban érdemes keresni, de egyes szupermarketek fagyasztott részlegén is előfordulhat.