Slágergyanús, sütés mentes.

Több ízben készült már, többfée dekorációval. Az íze verhetetlen! És nem, a tortába nem kell plusz cukor. 🙂

Egy 20 cm-es forma alapjához

20 dkg Oreo keksz
10 dkg vaj

Rétegekhez:
150 gr étcsoki
150 gr tejcsoki
150 gr fehércsoki
3*120 gr 35%-os tejszín
3*160 gr 35%-os tejszín
3*4 gr zselatin

Tetejére:
csokiforgács, oreo

Álljunk neki

A tortakarikát egy tálcára (amin tálalni fogjuk) helyezzük.
Az alaphoz az oreokat egy késes aprítóban összedaráljuk, majd az olvasztott vajat alaposan elkeverjük benne és a tortakarika vagy kacsos forma aljába tömörítjük egyenletesen, majd hűtőbe tesszük.
Egy kis pohárba mérjünk ki egy evőkanálnyi és egy teáskanálnyi vizet, majd tegyük bele a 4 gr zselatint (ez egy teáskanálnyi adag).
Keverjük el, majd tegyük félre.

Az első réteg mousse

Az étcsokit a 120 gr tejszínnel vízgőz fölött felolvasztjuk.
A zselatint mikróban pár másodperc alatt megolvasztjuk, majd belekeverjük a csokiba.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, közben néha átkeverjük.

A 160 gr tejszínt habbá verjük, majd egy spatula segítségével hozzzáforgatjuk a coskihoz.
Az így elkészült masszát a keksz alapra öntjük, elegyengetjük a tetejét ha szükséges és visszatesszük a hűtőbe.

Amint megkötött jöhet a következő réteg, a tejcsoki.

Ugyanúgy járunk el, mint az étcsokival. Zselatin beáztat, tejcsoki 120 gr tejszínnel megolvaszt, bele az olvadt zselatin, kihűl, majd a habbá vert 160 gr tejszínnel összeforgat. Mehet az étcsokis rétegre.

Végül a fehércsokival is megismételjük mindezt,

ez lesz a tortánk legfelső rétege.
A tetejét igyekezzünk minél szebben elsimítani, majd hagyjuk hűtőben egy éjszakán át.

Másnap vagy egy éles késsel körbevágjuk a karikát, vagy hajszárítóval kissé körbefújjuk és leemeljük a karikát a tortáról.

Tetejére csokiforgácsot és kekszet teszünk, majd tálalhatjuk. 🙂

Mint minden torta ez is szobahőmérsékletűen fogyasztva a legfinomabb!

Jó étvágyat!