Igazi őszi ízharmónia. Szeretjük a fánkot is, a palacsintát is a fahéjat is, az almát is, mi kellhet még?
Ez nem ám tipikus palacsinta, de nem is tipikus fánk. Amolyan egyveleg.
Hozzávalók
Tésztához:
250 gr liszt
400 ml tej
10 gr élesztő (20 gr szárított)
2 tojás
1 kk cukor
csipet só
1 ek vaj
Forgatáshoz:
cukor, fahéj
Almaszósz:
2 dl almalé (víz)
3 alma
2 ek. vaníliás pudingpor
fahéj
Elkészítése
Az élesztőt kevés tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
Minden más tészta hozzávalót egy tálba teszünk, majd a felfutott élesztővel sima tésztává keverjük.
Egy serpenyőben olvasztott vajon sütjük ki őket, majd még melegen fahéjas cukorba forgatjuk. A közepüket pici pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, de maradhat amerikai palacsinta formája is. 🙂
Az almaszószhoz a vizet vagy almalevet keverjük el a pudingporral, kezdjük el összefőzni, majd amikor sűrű forgassuk bele a felkockázott almát és szórjuk meg fahéjjal.
Ez sincs túlkombinálva, nagyon finom, mutatós és nem hétköznapi palacsinta. Annak idején a férjem nagymamája készített élesztős palacsintát, azelőtt nem is hallottam róla.
Ha fánkosabb állagot szeretnél, kevesebb tejet tegyél bele. LÁgy galuska állaga legyen.
Próbáljátok ki! Jó sütögetést!
Recept forrása.