Igazi őszi ízharmónia. Szeretjük a fánkot is, a palacsintát is a fahéjat is, az almát is, mi kellhet még?

Ez nem ám tipikus palacsinta, de nem is tipikus fánk. Amolyan egyveleg.

Hozzávalók

Tésztához:
250 gr liszt
400 ml tej
10 gr élesztő (20 gr szárított)
2 tojás
1 kk cukor
csipet só
1 ek vaj

Forgatáshoz:
cukor, fahéj

Almaszósz:
2 dl almalé (víz)
3 alma
2 ek. vaníliás pudingpor
fahéj

Elkészítése

Az élesztőt kevés tejben, kevés cukorral felfuttatjuk.
Minden más tészta hozzávalót egy tálba teszünk, majd a felfutott élesztővel sima tésztává keverjük.
Egy serpenyőben olvasztott vajon sütjük ki őket, majd még melegen fahéjas cukorba forgatjuk. A közepüket pici pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, de maradhat  amerikai palacsinta formája is. 🙂

Az almaszószhoz a vizet vagy almalevet keverjük el a pudingporral, kezdjük el összefőzni, majd amikor sűrű forgassuk bele a felkockázott almát és szórjuk meg fahéjjal.

Ez sincs túlkombinálva, nagyon finom, mutatós és nem hétköznapi palacsinta. Annak idején a férjem nagymamája készített élesztős palacsintát, azelőtt nem is hallottam róla.

Ha fánkosabb állagot szeretnél, kevesebb tejet tegyél bele. LÁgy galuska állaga legyen.

 

Próbáljátok ki! Jó sütögetést!

Recept forrása.