Manapság ismét ritkán vásárolok pékárut. Jellemzően itthon készítem el a család szendvicsalapjait. Ami azt illeti sokkal finomabbak és sokkal jobban is szeretik.
Bár ezt a zsemlét ritkábban készítem, nagyon szeretem. Sütés közben szeretem nézni, ahogy a tetején megreped a máz. Olyan különleges!
Lássunk neki!
Tangzhonghoz:
2 ek liszt
6 ek víz
500 gr liszt
2 csapott kk só
2 kk vagy 1 ek cukor
7 gr porélesztő
3 ek olaj
3 dl langyos víz
Tigris paszta:
60 gr rizsliszt
1 1/2 tk porélesztő
1 tk cukor
2 tk olaj
65 ml langyos víz
Mindenek előtt
A tangzhonghoz a hozzávalókat kocsonyásra főzzük.
Amint ez megvan egy tányérba tesszük, lefedjük közvetlen celofánnal és hagyjuk kihűlni.
A tészta hozzávalóiból és a kihűlt tangzhongból tésztát dagasztunk, majd lefedve 60-90 percig kelesztjük.
Miután megkelt a tészta 8 egyenlő részre osztjuk, gombócoljuk és tepsire rakosgatjuk.
Keverjük ki a pasztát
A tetejére való hozzávalókat kutyuljuk össze és kenjük le vele a tepsin sorakozó zsemléket.
Ezután megint nincs más dolgunk, mint ismét hagyni 60-90 percet kelni őket.
Addig melegítsük elő a sütőt 210 fokra.
És akkor süssük ki
210 fokon kezdjük el sütni 5-8 percen át, majd mérsékeljük 200 fokra és süssük készre 10-12 perc alatt.
Elég kis bombabébik lettek. 🙂 Ha csak 6 részre osztjátok nagyobb zsemlécskéket kaptok, de ha többre daraboljátok, akkor kis partizsemléket is süthettek.
Nagyon kis helyes puffancsok és nagyon finomak is!
Jó étvágyat!