Valamikor a nagy tavaszi karanténban keveredtem a vöröslencse felé. Igazából kb 2 éve használtam először amikor diétáztam. De nem hagyott bennem mély nyomot.
Ez viszont igen!

Várakozáson felül teljesített ez a cuccos.
Férj kicsit be is csapódott (de szííííípen írta kedves), mert hirtelen ránzésre valóban bolognainak tűnik a fazékban. 😀

Ha jól emlékszem a kitalálója valami díjat is nyert vele anno, meg is érdemelte!

Lássunk hozzá

20 dkg vöröslencse
1 hámozott paradicsom konzerv
3 ek sűrített paradicsom
1 nagyobb sárgarépa
1 zellerszár
1 nagyobb vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál olívaolaj
1 ek pirospaprika
oregano, kakukkfű, bazsalikom, só, bors
spagetti

Lereszeljük a hagymát és megdinszteljük kevés olajon.
Lereszeljük a sárgarépát, zellert, fokhagymát is és rátesszük a hagymára.
Kicsit pároljuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával.
Mehet rá a lencse és a fűszerek.
Felöntjük kb kétszeres mennyiségű vízzel és fedő alatt majdnem puhára főzzük.
Amikor már majdnem puha hozzáöntjük a paradicsomokat.
Fedő nélkül főzzük tovább, míg a lencse megpuhul és jóóóóól besűrűsödik a ragu.

A tésztát mondanom sem kell, hogy sós vízben kifőzzük köben, ugye!? 😉

Becsapós, finom vega kaja. És mivel lencse, gyorsan készen is van!

Puszi, pacsi LovelyVeg.hu.