Bár én nem igazán vagyok oda a mazsolás, aszalt gyümölcsös cuccokért, apa szereti.
Meg aztán volt igény egy jófajta panettone receptre, de tavaly nagyon befürödtem ezzel az olasz karácsonyi kuglóffal.Idén viszont sikerült és kiderült, hogy nem is olyan macerás, mint amilyennek tűnik, csak egy jó recept kell hozzá. Ezt most Gizinek hála ki is pipálhatom, úgyhogy sikeresen abszolváltam életem első szépséges panettone-ját. 😉
Igaz, ami igaz időigényes, de csak azért mert többször kell keleszteni. 🙂
10 dkg kandírozott gyümölcs
A gyümölcsökkel összegyúrt tésztát ezután helyezzük bele a tortaformába, majd meleg helyen kelesszük 1 óra alatt a duplájára.
Amikor a tészta megkelt, egy pengével (v. éles késsel) vágjunk a tetejére egy keresztet.
Helyezzük be előmelegített sütőbe – alsó rácsra, és 180 fokos sütőben süssük 45 percig, majd vegyük ki és kenjük le a tetejét az olvasztott margarin és vaníliás cukor keverékével. Ezután tegyük vissza a sütőbe, és süssük még 15-20 percig, tűpróbáig.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában hűlni, majd helyezzük rácsra és úgy hűtsük ki egészen.
A tetejére tettem alufóliát, mert eléggé pirult. A mazsolák meg is égtek rajta, így azokat leszedegettem.