Nem hétköznapi csemege, annyi szent! 🙂
Akár az ünnepi asztalra, akár nasinak a csemete uzsonnás táskájába is remek választás!
Nem is egy bonyolult valami, egyedüli hátránya, hogy pár napig bizony érdemes fogyasztás előtt szárítani. Azt pedig ki kell várni! 😛
25 dkg alma
25 dkg porcukor
3 dkg vaj
5 dkg darált (vagy durvára vágott) dió
5 dkg mazsola
1 púpos evőkanál kakaó
+ kristálycukor
Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, cikkekre vágjuk és a porcukorral, vajjal karöltve egy lábasban addig pároljuk míg szétfő.
Mehet bele a dió, mazsola és a kakaó.
Kevergetjük míg össze nem áll.
Egy tálcára cukrot szórunk, erre tesszük hosszában a masszát, hengert formázunk és hagyjuk kihűlni.
Beleforgatjuk a cukorba, majd néhány napig szellős helyen szárítjuk, akár a birsalmasajtot.
Amikor kellőképp kiszáradt vékony szeletekre vágva tálaljuk.