Szembejött, megtetszett, egyszerűen muszáj volt kipróbálnom, hiszen a gumimaci formám sok mással együtt legalább egy hónapja itt állt még tesztelés nélkül….
Senkit ne tántorítson el a bor szócska, az alkohol ugyanis ki lesz forralva, csupán az íze marad meg. 😉
fél csésze bor
2,5 ek porzselatin
negyed csésze cukor
ételfesték (opcionális)
Öntsük egy közepes lábasba a bort, majd szórjuk rá a zselatint.
Keverjük addig, míg teljesen feloldódik a fehér por a borban és egynemű, kocsonyás állagot kapunk.
Vegyük a gázt takarékra, gyakori kevergetés mellett főzzük tovább, amíg a bor újra folyékony lesz.
Ha zselatincsomókat találunk a keverékben, egy kanállal nyomkodjuk szét azokat.
Ha újra folyékony állagú a lábas tartalma, öntsük bele a cukrot.
Kapcsoljuk le a gázt, viszont hagyjuk fent a lábast, hogy meleg maradjon.
Én itt ketté osztottam és kékre, zöldre színeztem.
Egy pipetta segítségével megtöltögettem a formákat.
Itt ugye kis gumimaci formákkal dolgoztam elsősorban, de voltak egyéb szilikon formáim is, amiket szintén megtöltöttem.
Pár órára hűtőbe tettem őket, majd kinyomkodtam a formákból őket.
Légmentesen lezárva tároljuk hűtőben. 🙂
Nagyon cukik, nem? Nagyon bukom a színes dolgokra! 😀
Próbáljátok ki!
Ui: Bor nélkül vízzel, aromával, vagy gyümölcslével is készíthető, akár frissen facsart, szűrt narancslével is. 🙂