Medvehagyma szezonban igyekszem minél többféle módon elkészíteni ezt a finomságot!
Igaz, általában valamiféle pogácsában végzi, mert egyszerűen imádjuk.
Ezeket a kis négyzeteket anno Hahopihénél láttam és nagyon megfogott.Kisülve nagyon intenzíven medvehagymás, illatos, ízes rágcsálnivalót kapunk.
30 dkg liszt
1 csokor medvehagyma
2 tk só
25 dkg margarin
Tetejére
1 tojás
sajt/lenmag/szezámmag (opcionális)
A lisztet megsózzuk, és a medvehagymával együtt aprító gépbe dobjuk.
Hozzáadjuk a kockákra darabolt margarint, és eldolgozzuk.
Addig gyúrtjuk, amíg össze nem állt a tészta.
Kis időre betesszük a hűtőbe pihenni. (Fél óra is elég, de akár másnapig, harmadnapig is eláll..)
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tésztát lisztezett munkafelületen kb. 3-5 mm vastagságúra nyújtjuk.
Tetejét lekenjük felvert tojással, megszórjuk kedvünk szerint reszelt sajttal/lenmaggal/köménymaggal/szezámmaggal, vagy üresen is hagyhatjuk.
Felkockázzuk v. felcsíkozzuk derelyevágóval.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és 15-20 perc alatt szép aranyszínűre sütjük.
Intenzív színe, illata és íze mindenkit elvarázsol, aki szereti a medvehagymát. 🙂
Jó étvágyat!