Mutatós és nagyon finom sütemény. A lapokat előre lesütve időt is spórolhatunk.

Igen, tudom. Nem az egyszerűségéről híres ez a sütemény, de lássuk be ritka mutatós. És mindamellett, hogy mutatós finom is!
Karácsony vagy bármilyen más ünnep közeledtével pedig remek vendégváró.
Nem mellesleg a lapokat előre le tudjuk sütni és amikor kell csak elővesszük és betöltjük a krémmel. Hagyjuk álni, csokizzuk és szeleteljük.

Mondtam már, hogy ritka csúnyán szeletelek? 😛

Hozzávalók  kb. 30 szelethez:
Diós tésztához:
5 ek liszt
5 ek porcukor
5 ek darált dió
csipet só
fél citrom reszelt héja
1 mk szódabikarbóna
1 tojás
1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

Mákos tésztához:
5 ek liszt
5 ek porcukor
5 ek darált mák
csipet só
fél citrom reszelt héja
1 mk szódabikarbóna
1 tojás
1- 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

Kakaós tésztához:
5 ek liszt
5 ek porcukor
csipet só
1 mk szódabikarbóna
3 ek kakaópor
1 tojás
1 – 2 ek tejföl (amennyiben szükséges)

Krémhez:
1 l tej
8 ek búzadara
20 dkg margarin
18 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
csipet só

Tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj


A krémet készítjük el először.
A tejben megfőzzük a darát egy csipet só kíséretében, majd celofánnal lefedve hagyjuk kihűlni.
A margarint is kitesszük a pultra, hogy egy hőmérsékletű legyen a tejbegrízzel.
A tészták hozzávalóit alaposan összegyúrjuk. Mindegyik tésztáét külön, külön.
Amennyiben túl keménynek érezzük a tésztát, tejfölt adjunk hozzá.
Ne ragadjon semmiképpen.
Zacskóba téve tegyünk kb. fél órára hűtőbe.
Lisztezett felületen kb. 25×35 cm nagyságú lapokra nyújtjuk és sütőpapírral fedett lemezen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük őket.
Ez idő alatt kihűlt a krém is. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kikevert grízzel összeforgatjuk.
A tésztalapokat tetszőleges sorrendben megtöltjük a krémmel, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap vízgőz felett összeolvasztjuk a csokoládét az olajjal, majd bevonjuk a sütemény tetejét.
Hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.

Jó étvágyat!