Bár kétség kívül jól esik mostanában bekapcsolni a sütőt, azért néha nem hátrány ha csak pikk-pakk összedobhatunk egy kis tortát/pitét mindenféle maceráskodás nélkül.
Igaz így is kell várni kicsit, míg kellően lehűl, de annyi baj legyen.
A selymessége és finomsága minden várakozást megér! 🙂Mivel az oreo kekszeket egy az egyben felhasználjuk abszolút hozza a torta az oreo ízvilágot.
Hozzávalók:
36 db oreo keksz
5 ek vaj
800 gramm mascarpone
1/3 bögre (2,5 dl-es bögre) cukor
1 tk vanília kivonat
2,5 dl meleg tej
1 ek zselatin
Egy 22 cm-es kapcsos tortaformát előkészítünk.
A kekszeket szétválasztjuk és a tölteléküket egy tálba kaparjuk.
Egy aprító gépben a kekszeket összezúzzuk, egy marékkal félreteszünk, a többit olvasztott vajjal összekeverjük és a formába nyomkodjuk úgy, hogy legyen perem is.
A mascarponet a cukorral, vaníliával és a fehér krém töltelékkel egy lábasban feltesszük melegedni. Amikor egynemű az egész, a meleg tejben elkevert zselatinnal felöntjük. Rottyan egyet és a behűtött kekszes alapra öntjük.
Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a krém, majd megszórjuk a tetejét a maradék morzsával és szeletekre vágva tálaljuk.Jó étvágyat! 🙂