A klasszikus tejfölös, gombás húst szárnyasból is elkészíthetjük. Ti is szeretitek a pörkölt alapú ételeket? Én egyszerűen imádom a pörköltet nokedlivel! 🙂Hozzávalók két személyre:
1 nagy csirkemell filé
1 üveg csiperke gomba (szeletelt vagy egész)
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka
300 gr tejföl
1 csapott evőkanál liszt
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
olaj
1 üveg csiperke gomba (szeletelt vagy egész)
1 Maggi csípős tyúkhúsleves kocka
300 gr tejföl
1 csapott evőkanál liszt
2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika
olaj
Nokedlihez:
1 tojás
liszt, só, víz
A hagymákat apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük.
A csirkét felkockázzuk/csíkozzuk és fehéredésig a dinsztelt hagymán átforgatjuk. Pirospaprikával szórjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük vízzel, amiben előzőleg feloldottuk a csípős húsleves kockát.
Puhára főzzük a csirkét, majd Belekeverjük a gombát. Pár percig rotyogtatjuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Hagyjuk, hogy besűrűsödjön és lekapcsoljuk.
A nokedlihez a tojást sóval enyhén felverjük, vizet öntünk bele, majd annyi lisztet, hogy könnyen szaggatható tésztát kapjunk. Forró, lobogó, sós vízbe szaggatjuk, majd leszűrve a tokány mellé tálaljuk.