Majdnem bukta, csak nem kelt tészta. Bármilyen gyümölccsel tölthetjük.
Tésztához (egy 26 cm-es tortaformához):
40 dkg liszt
20 dkg vaj
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
250 ml joghurt/tejföl
Töltelék:
1 üveg meggybefőtt
1 üveg barackbefőtt
kb. 5 dkg cukor
A tortaformát vajazzuk, lisztezzük, a sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tészta hozzávalóit egy tálban alaposan összegyúrjuk.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
Lisztezett felületen kb. 3 mm vastagra nyújtjuk.
Vízszintesen 4 darab 8-10 cm-es csíkra vágjuk a tésztát.
A leszűrt befőtteket a tésztacsíkok közepére sorakoztatjuk, majd cukorral szórjuk őket.
Összecsípjük a tésztacsíkok széleit, becsomagolva ezzel a tölteléket és egy hosszú hengert kapunk. Csiga alakban a formába rakjuk őket, majd 30-40 perc alatt megsütjük.
Porcukorral hintve, szeletelve tálaljuk.