Érdemes kipróbálni magvakat keverni a morzsához és így is kipróbálni a panírozást. Különleges zamatot ad a kisült húsnak főleg ha előtte le is pirítjuk a magvakat.
1 nagyobb csirkemell filé
liszt, tojás, diós morzsa a panírozáshoz
500 gr krumpli
300 gr brokkoli (fagyasztott)
100 gr teavaj
1-2 dl tej
só
A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk és enyhén sós vízben feltesszük főni.
A brokkolit megpároljuk, majd félre tesszük.
A csirkemellet szeleteljük, enyhén klopfoljuk, majd sózzuk.
A brokkolit megpároljuk, majd félre tesszük.
A csirkemellet szeleteljük, enyhén klopfoljuk, majd sózzuk.
A darált diót fele-fele arányban elkeverjük a zsemlemorzsával és a szeleteket a szokott módon bepanírozzuk, majd forró olajban kisütjük.
A krumplit mikor megpuhult leszűrjük, összetörjük, a vajjal kihabosítjuk.
A brokkolit kevés tejjel botmixerrel összetörjük, majd a krumplihoz keverjük.
Esetleg pluszban párolt brokkolival tálaljuk.