20 dkg reszelt sajt
hústól függően só, bors, fűszerek
Tésztához:
2 teáskanál instant élesztő
1/4 bögre meleg víz
1/2 bögre meleg tej
1 ek cukor
2 bögre kenyér liszt
1/2 tk só
1/2 tk só
4 evőkanál szobahőmérsékletű vaj
Bármilyen kelt tésztával elkészíthető. Időt spórolhatunk ha előre csomagolt kelt tésztából készítjük.
Először a tésztát gyúrjuk be.
A vizet, tejet, élesztőt és cukrot összekeverjük.
Hagyjuk állni kb. 5 percet, majd öntsük a sóval elkevert liszthez
Alaposan keverjük össze, majd letakarva hagyjuk 45 percig kelni.
A töltelékhez a húst daraboljuk össze vagy késes aprítóban aprítsuk pépesebbre.
Keverjük bele a krémsajtot, a babot és a kukoricát, majd a reszelt sajtot.
Ne legyen szaftos, mert kifolyik sütés közben, viszont ne legyen túl száraz sem.
Stabil masszát kell kapnunk.
A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk nagyjából 3 mm vastagra, majd vágjuk 16 db egyenlő szárú háromszögre, mintha croissant készítenénk.