Bár jelenleg nem igazán aktuálisak, azért érdemes kipróbálni ezeket a finom csokis kekszeket, amik valójában kókuszos macaronok. Persze nem a mai értelemben vett, divatos macaronra kell gondolni. 😉
10-12 db kekszhez:
4 tojásfehérje
4 tojásfehérje
1 csipet só
12 dkg cukor
1/2 tk vanília aroma
1,5 ek kakaópor
25 gramm liszt
14 dkg kókuszreszelék
5 dkg csokoládé
tojás drazsék, fondant madár
180 fokra előmelegítjük a sütőt.
A fehérjéket felverjük.
A sót, cukrot, vaníliát, kakaót és a lisztet összekeverjük, majd beleforgatjuk a fehérjébe.
Ezután beleforgatjuk az összes kókuszreszeléket is.
Vagy diónyi vagy fagyis kanálnyi gombócokat teszünk sütőpapírral bélelt tepsire. A közepükbe mélyedést nyomunk és 20-25 perc alatt készre sütjük őket.
Hagyjuk kihűlni.
A csokit megolvasztjuk és a mélyedésekbe töltjük.
Mielőtt megszilárdul ültessünk bele drazsé tojásokat vagy fondantból vagy marcipánból gyúrt madarat és tálalhatjuk is.