Annak, aki szereti a gombát, kihagyhatatlan. Igaz picit szárazabb a kelleténél, de nekem ez sosem okozott problémát.
4 személyre:
1 fej vöröshagyma
20 dkg csiperke gomba
2 csík bacon szalonna
2 evőkanál olaj
1 közepes paradicsom
2 gerezd fokhagyma
só, bors, kakukkfű
25 dkg penne
egy csomag mini mozzarella
Díszítéshez:
paradicsom
snidling
A pennét a szokott módon sós, lobogó vízben kifőzzük és leszűrjük.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
A hagymát aprítógépben összezúzzuk és a feldarabolt baconnel együtt lepirítjuk.
A megtisztított gombát is összeaprítjuk pépesre, majd a hagymára öntjük és az apróra kockázott paradicsommal és fokhagymával együtt kicsit összefőzzük.
Nyomjuk rá a fokhagymát is, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel szórjuk és kevés vízzel (ha szükségesnek tartjuk) felöntjük.
Összeforgatjuk a tésztával és egy hőálló tálba öntjük.
A mozzarellákat rászórjuk és addig sütjük, míg szépen rá nem olvad a sajt a tetejére.
A sütőből kivéve apróra vágott paradicsommal és snidlinggel szórva tálaljuk.
Kínálhatunk mellé frissen reszelt sajtot.