Variálhatjuk kedvünkre, készíthetjük sonkával, újhagymával, mozzarellával, amivel csak szeretnénk.
2 ek liszt
2 ek tejföl
1/2 kápia paprika apróra kockázva
1 kis csokor petrezselyemzöld apróra vágva
8 szelet gouda sajt
5 dkg szalámi
só, bors
A tojásokat felverjük jó habosra. Belekeverjük a lisztet és a tejfölt, majd sóval, borssal ízesítjük.
Az apróra vágott paprikát és petrezselymet is belekeverjük, majd egy kb. 25×25 cm-es edényt kibélelünk sütőpapírral és elterítjük benne.
180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.
Kifordítjuk egy másik sütőpapírra, majd a felénk eső szélére rakosgatjuk a sajtot még akkor, mikor meleg a tésztánk.
A sajtra pakolunk egymás mellé szalámikat, majd feltekerjük csiga tekercsbe és jó szorosan becsomagoljuk a sütőpapírba, majd ha langyosra hűlt, tegyük hűtőbe nagyjából 2 órára.
Ezután szeletelhetjük kb. 1 cm-es szeletekre és kínálhatjuk akár egy hidegtál részeként.