IMG_6730Szeretitek a sütés nélküli finomságokat? 🙂 És a csupa csokisokat? 🙂

6 db kehelyhez:
10 dkg étcsokoládé
12 dkg tejcsokoládé
12 dkg fehér csokoládé
2,5 dl habtejszín (állati)
pár szem perec, ropi

Az étcsokoládé 2/3-át megolvasztjuk a szokott módon, majd belekeverjük a maradék apróra vágott 1/3-ot.
Ezzel kenjük ki a szilikon muffin kapszlikat vagy más, szilikonos kis formát.
Egy tálcára téve a hűtőben teljesen megdermesztjük a csokit, addig elkészítjük a tölteléket.
A habtejszínt egy lábasban felforraljuk. Amint elkezd forrni beledobjuk a feldarabolt csokikat és simára keverjük őket, de a hőforrást már zárjuk el alatta.
Itt kedvünkre ízesíthetjük a tölteléket.

Ahogy kihűlt, beletölthetjük a szilikon formából óvatosan kifordított csoki kelyhekbe.
Ezzel is hagyjuk hűtőben állni a desszertet, majd apróra tört sós pereccel vagy ropival, esetleg pluszban 1-2 csipet himalája sóval vagy fleur de sel-lel szórva tálaljuk.

IMG_6726Jó étvágyat!