IMG_7781Imádom a palacsintát. Igaz mostanában nutellával a legtutibb a gyerekeknek, én pedig a baracklekvárosat szeretem még nagyon.
Valójában mindig is túrósat szeretnék enni, de soha nem visz rá a lélek, hogy pluszban meg is süssem a tojás miatt. (Igen, akkor készíthetném tojás nélkül, de csak finomabb így, nem igaz?)
Hozzávalók:
10-12 db palacsinta

Töltelékhez:
50 dkg túró
3 tojás
porcukor ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
(opcionálisan mazsola)
vanília

Szaft:
1 dl tejszín
1 tojás

A palacsintákat a szokott módon vagy az itt leírtak szerint elkészítjük.
A túrót a cukorral, citrom héjjal, vaníliával (legyen az akár a rúd magja, akár aroma, akár őrlemény vagy paszta) és a tojások sárgáival összekeverjük.
A fehérjéket kemény habbá verjük és a túróhoz forgatjuk.
Ezzel töltjük a palacsintákat, majd mindegyik palacsintát félbe vágjuk és döntve egy kivajazott tepsibe fektetjük őket.
A tejszínt (vagy tejet) elkeverjük a tojással, meglocsoljuk vele a palacsintákat és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Szépen megemelkednek sütés közben, megpirulnak…porcukorral hintve tálaljuk.
Igazán finom! 😉IMG_7784Jó étvágyat! 🙂