Pár hónappal ezelőtt nyertem egy szakácskönyvet. Bernáth József írta. Oda meg vissza vagyok érte.
Most jött el az idő, hogy az első receptet kipróbáltam belőle.
Nem ezt akartam, de hónapokig nem jutottam el oda, hogy megfőzzek bármit is, amit a könyv kínált. Most viszont túrós tésztát kívántak a gyerekek. Nekem pedig az a gyerekkori kedvencem, így kaptam az alkalmon…készült a séf instrukciói alapján. 🙂
A séf friss házi tésztával készíti. Én picit csaltam és vettem bolti tésztát. 😛
150 gr tészta
150 gr füstölt zsírszalonna
175 gr tejföl
150 gr túró
só
Egy nagy lábasban sós vizet forralunk a tésztának és a szokott módon kifőzzük, leszűrjük.
A szalonnát felkockázzuk és kisütjük a zsírját.
A kisült zsírból egy serpenyőbe öntünk, forrósítjuk, majd a leszűrt tésztát ráöntjük és békén hagyjuk.
Amikor érezzük az illatát egy palacsintaforgatóval alányúlunk és megfordítjuk a tésztát.
Rászórjuk a túrót, szalonnát és a tejfölt, majd tányérra csúsztatjuk az egészet.
Határozottan jól áll neki a pirulás. 😉
Jó étvágyat!