IMG_9727A hagyományos lekváros piskótatekercs továbbgondolt és annál finomabb verziója.
A nutella, mint tudjuk nem ront el semmit, sőt. Ebben isteni finom, lágy krém van. Szeretni fogjátok! 😛

6 tojás a piskótához
6 evőkanál cukor a piskótához
4 evőkanál liszt a piskótához
2 evőkanál kakaópor a piskótához
25 dkg mascarpone
5-10 dkg porcukor (ízléstől függően)
5-6 evőkanál nutella
2-3 dl habtejszín

A piskótához a tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adunk 4 evőkanál cukrot és alaposan kihabosítjuk. A fehérjét is elkezdjük felverni, majd mikor már habosodik hozzákeverjük a maradék két evőkanálnyi cukrot. Kemény habbá verjük, majd egy spatulával összeforgatjuk a sárgájás masszával. A 4 evőkanál lisztet elkeverjük a 2 evőkanál kakaóporral és több adagban hozzá szitáljuk és keverjük a tojás habhoz vigyázva, hogy ne törjük össze. Az elkészült tésztát sütőpapírral fedett nagy tepsibe terítjük, majd 175 fokon kb. 20-25 perc alatt készre (de még puhára) sütjük.
Az oldalait levágjuk, majd a sütőpapírról leválasztva egy konyharuhára téve feltekerve hagyjuk hűlni, addig elkészítjük a habot.
A mascarpone legyen szobahőmérsékletű.
Ebben elkeverjük a porcukrot, majd a nutellát.
Habtejszínt kemény habbá verünk, majd összeforgatjuk a nutellás krémmel.
A kihűlt piskótát kitekerjük és a krémet elkenve rajta feltekerjük.
A hajtással lefelé tálcára téve hűtőben hagyjuk állni a tekercset, majd szeleteljük.

IMG_9727