IMG_6524Ki ne szeretné a palacsintát!? Tudom, nálunk főleg a hagyományos a nyerő, de érdemes kipróbálni az amerikaiak vastagabb palacsintáját is. Pláne nutellával töltve. 🙂

 

1/2 csomag sütőpor
3 db tojás
1 csipet só
2 evőkanál cukor
20 dkg liszt
1 nagy pohár tejföl
10-11 evőkanál nutella

 

A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
A sárgáját simára keverjük a sóval, majd a tejföllel és óvatosan több adagban hozzáforgatjuk a tojásfehérje kemény habját.
A nutellából egy-egy evőkanálnyit 6-7 cm átmérőjű körben elkenünk egy sütőpapírral fedett tálcán és betesszük a fagyasztóba.
A lisztben elkeverjük a sütőport, majd hozzászitáljuk részletekben a habos masszához.
Egy teflonos serpenyőt melegítünk, majd a közepére egy fél merőkanálnyi masszát elkenünk.
Picit hagyjuk sülni nem túl magas lángon, majd ráteszünk egy fagyott nutella korongot és azonnal rámerünk még egy fél merőkanálnyi masszát. Picit hagyjuk szilárdulni, majd megfordítva süssük meg a másik felét is.

IMG_6525Jó étvágyat! 🙂