Még szilveszterre készültek. Annyit mondok csak: mindenképpen készítsétek el, mert nagyon nagyon nagyon finom, könnyű, mennyei a tésztája! Én most márka szőlővel készítettem és fehér csokis tükörmázzal díszítettem a tetejét.24 mini muffinhoz:
16 dkg liszt
1/4 tk szódabikarbóna
1 tk sütőpor
10 dkg cukor
1 tojás
3 ek tej
2 ek olvasztott vaj (4 dkg)
1 csomag vaníliás cukor
1/2 bögre pezsgő vagy szénsavas szőlőlé
Mázhoz:
Olvasztott fehércsoki vagy
2 ek pezsgő és 1,5 bögre porcukor
A muffinhoz valókat egy tálba mérjük és alaposan összekeverjük.
Vagyis a lisztet elkeverjük a szódabikarbónával és a sütőporral, elkeverjük benne a cukrokat, az olvasztott vajat, beleöntjük a tejet és a tojást, majd a legvégén a pezsgőt.
A muffin formákba kis kapszlikat teszünk és elosztjuk bennük a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük őket.
Hagyjuk kihűlni.
A mázhoz vagy simán megolvasztjuk a fehér csokit vagy a pezsgőben elkeverjük csomómentesre a porcukrot.
Amikor kihűltek a muffinok, belemártjuk a tetejüket a mázba és kedvünkre díszítjük színes cukrokkal vagy csokoládéval.