Még sosem sütöttem ilyet ezelőtt, pedig nagyon megéri. Sajnos a pihentetést nem lehet megúszni, mert kell, hogy a csoki és a vaj visszadermedjen a masszában, de ezen túllépve nagyon finom kekszeket kapunk. 🙂
Egy tepsihez:
10 dkg étcsoki
5 dkg vaj
1 tojás
5 dkg cukor
1 tk.van kivonat
1 ek rum
15 dkg liszt
1 púpos ek kakaó
1 tk sütőpor
Az étcsokit és a vajat megolvasztjuk.
A tojást a cukrokkal kikeverjük, hozzá löttyintjük a rumot is.
Folyamatosan keverve hozzáöntjük a csokit és beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
Egy celofán darabra kb. 4 cm vastag hengerré formázzuk a masszát, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni.
Másnap vizes kézzel 1 cm-es darabokból egyforma méretű gombócokat formálunk, vastagon porcukorba forgatjuk őket és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól távolabb fektetünk le.
180 fokra előmelegített sütőben 12 perc alatt készre sütjük őket.
Jó étvágyat!