Akár reggelire, akár egy buliba jó választás lehet ez a színes előétel. Pirítóssal igazán kitűnő, de önmagában is megállja a helyét! 🙂
Kb. 8-10 főre:
10 dkg (juh)túró
5 dkg feta
10 dkg tejföl
1 kisebb kígyóuborka
1 közepes paradicsom
3 szelet paprika
olívaolaj
2 nagyobb csipet só
2 nagyobb csipet bors
1 csapott kávéskanál őrölt kömény
szárzeller
Kb. 8-10 főre:
10 dkg (juh)túró
5 dkg feta
10 dkg tejföl
1 kisebb kígyóuborka
1 közepes paradicsom
3 szelet paprika
olívaolaj
2 nagyobb csipet só
2 nagyobb csipet bors
1 csapott kávéskanál őrölt kömény
szárzeller
Pici sóval és borssal meghintjük, majd 1 teáskanálnyi olívaolajjal összeforgatjuk, bepácoljuk őket.
A zellert megmossuk, félbe vágjuk és ha elforognak, talpakat vágunk nekik, hogy egyenesen álljanak.
A túrót, fetát és tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint.
A zellert megmossuk, félbe vágjuk és ha elforognak, talpakat vágunk nekik, hogy egyenesen álljanak.
A túrót, fetát és tejfölt összekeverjük, sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük ízlésünk szerint.
A feta sajt sós, úgyhogy figyeljünk a krém ízesítésénél, nehogy túlzottan sósra készítsük.
Ezt a krémet egy zacskóba töltjük, majd az egyik sarkát levágva könnyedén beletöltjük a zellereink közepébe.
Egy tányérra sorba rakosgatjuk a szeleteket, majd a tetejükre szórunk a színes, olajos zöldségekből.
Akár pirítóssal, akár önmagában tálalhatjuk.
Ez a recept megjelent a Küldd el a recepted! magazin 2015. novemberi számában.