Nagyon finom csoki mousse, amit még valamikor cukrászgyakorlaton készítettünk. Picit édes, de nyugodtan csökkenthetjük a cukor mennyiségét.
Simán tejszínhabbal tálalhatjuk felnőtteknek, cukorral szórva gyerekeknek, pici síroknak díszítve pedig kiváló desszert Halloweenre, akár egy bulira is.
Simán tejszínhabbal tálalhatjuk felnőtteknek, cukorral szórva gyerekeknek, pici síroknak díszítve pedig kiváló desszert Halloweenre, akár egy bulira is.
10 főre:
2 tojás
8 dkg cukor
20 dkg étcsokoládé (60%-os legalább)
2 dl minimum 30%-os habtejszín
2 dl cukrászhab
Díszítéshez:
3 dl tejszínhab
vagy
10 dkg kakaós keksz
2 csomag ovális alakú reggeliző keksz (Jó reggelt! vagy egyéb hasonló kekszek)
2 dkg étcsokoládé
A tojásokat a cukorral vízgőz fölött addig kevergetjük, míg az ujjunk beledugva csípősen melegnek érezzük.
Levéve a gőzről kihűlésig habosítjuk.
A csokoládét megolvasztjuk és folyamatosan keverve elvegyítjük a tojáshabbal.
A csokihabot ízesíthetjük reszelt gyömbérrel, szerecsendióval, fahéjjal, szegfűszeggel vagy akár naranccsal is, ízlésünktől függően.
Össze fog esni, de semmi vész.
A tejszínhabokat összeöntjük és habbá verjük.
Ne túl kemény habbá, de legyen tartása.
Egy részét alaposan belekeverjük a csokis alapba, a másik felét pedig óvatosan beleforgatjuk.
Amikor már nem márványos egy zacskóba töltjük a mousse-t és az előre kikészített kávés poharakba töltjük.
A keksszel rétegezve is betölthetjük a krémet a poharakba. Még finomabb, hiszen több roppanós réteg lesz a lágy csokikrémben
A tetejükre vagy tejszínhabot verünk, vagy durvább morzsákra törjük a kakaós kekszet és azzal hintjük a krém felületét.
Az ovális reggeliző kekszet félbe vágjuk és az olvasztott csokival feliratozzuk.
Ahogy megdermedt a csoki, beleállíthatjuk a poharakba.
Jól lehűtve tálaljuk.