Igazán egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom őszi tortácska, amit ráadásul sütni sem kell. Hűtéssel együtt szerintem nem több, mint egy óra alatt elkészül, ami azért nem rossz. Persze minél tovább hagyjuk összeérni az ízeket, annál finomabb lesz! 😉
Ez egy picike torta lett, mert csak gyors desszertnek gondoltam, de elfogyott. 😀
Egy 16 cm-es tortaformához:
50 dkg alma
1 csomag főzős vanília pudingpor (40 gr)
2 dl víz
babapiskóta
cukor, őrölt fahéj ízlés szerint
3 dl habtejszín
A dolog rém egyszerű. Az almákat meghámozzuk, majd lereszeljük.
1 dl víz társaságában a cukorral és fahéjjal – amit ízlés szerint adagolunk -, feltesszük párolódni.
Közben a tortaforma alját kirakjuk jó szorosan babapiskótával.
A pudingport elkeverjük a maradék egy deciliter vízzel, majd a puha almához keverjük és gyakorlatilag besűrítjük az almakrémet.
Egyik felét még melegen az alsó réteg piskótára terítjük, majd ismét egy réteg piskótát sorakoztatunk a tetejére és mehet a maradék almakrém.
Hagyjuk egy kicsit hűlni, akár az ablakpárkányon.
Ahogy hideg lesz a krém, gyakorlatilag meg is dermed.
A habtejszínből a legjobb, ha állati eredetűt használunk (pl. zacskós oké), mert annak van az igazi íze…ez esetben szükségünk lesz habfixálóhoz.
Szóval habbá verjük és rásimítjuk az almás rétegre.
Tetejére habcsúcsokat nyomunk és picit a hűtőben is hűtjük.
Szépen szeletelhető. Jó étvágyat kívánok!
A forrás, ahonnan merítettem mára megszűnt létezni, úgyhogy sorry. 😀
Update: akár háztartási keksszel rétegezve is nagyon finom lehet! 😉