IMG_4675
A kelkáposzta nem csak rakottan finom, nyugodtan kísérletezzünk vele, mert bár elsőre furcsa lehet, bizony ez a verziója sláger gyanús lesz nálad is! 😉2 személyre:

30 dkg lángolt (esetleg csípős) kolbász
15 dkg kelkáposzta
2 dl 30%-os tejszínhab
1/2 bögre víz
só, bors
25 dkg hosszúmetélt

IMG_4680
A tésztát a szokott módon al dente elkészítjük.

Akár ebédre, akár vacsorára, fél óra alatt elkészíthető!

 
A kolbász “bőrét” lehúzzuk, majd darabokra tépkedjük, hogy rusztikus legyen.
Kivesszük a darabkákat és ráöntjük a tejszínt és a vizet.
Sózzuk, borsozzuk és nagyjából a felére visszaforraljuk a szószt.
Ha kész a tészta leszűrjük.
A kelkáposztát felcsíkozzuk, de ne túl vékonyra.
Beledobjuk a szószba épp csak annyi időre, hogy összeessen.
Ekkor mehet rá a tészta és alaposan összeforgatjuk, hogy a tésztát mindenhol fedje a szósz. Vissza mehetnek a kolbász darabok is, majd tálalhatjuk.

Névtelen

Ez a recept megjelent a Küldd el a recepted! magazin 2015. szeptemberi számában.