Finom és különleges. Bár száraznak tűnik ezek bizony nem kekszek.Tészta:
23 dkg liszt
2 dkg kakaó
13 dkg vaj
4 dkg porcukor
csipet só
2 tojássárgája
1 ek tejföl
1/2 kk sütőpor
Hab:
2 tojásfehérje
15 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hagyjuk fél órát pihenni.
A fehérjéből kemény habot verünk, majd elkeverjük benne a porcukrot és vízgőz fölött további 4-5 percen át alacsony fokozaton tovább verjük.
Belekeverjük a kókuszt.
3-4 mm-es téglalappá nyújtjuk a tésztát, rákenjük a tölteléket és mint a bejglit feltekerjük.
1-1,5 cm vastag szeleteket vágunk belőle és egymástól jó távolságra sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük őket.