Egy egyszerű klasszikus, ami nem igényel különösebb konyhai tudást. Az alapja a hagyományos piskóta megspékelve egy kevéske meggyel.Természetesen magozott meggyel dolgozzunk. Ha magunk tettük el, nincs probléma, ha boltban kapható üveges befőttel dolgozunk, lehet benne 1-2 meglepetés mag. 😀
Tehát. A tepsink méretétől függően készíthetünk 6-8-10 tojásból a piskótát.
Az itt leírt módon járunk el, majd egy sütőpapírral bélelt magas falú tepsibe öntjük a masszát.
Érdemes a papírból csak a tepsi aljára vágni, hogy az oldalán simán fel tudjon esetleg kapaszkodni a tészta. Majd a végén körbevágjuk.
A meggyet ha befőtt, lecsepegtetjük és ha 1-2 kanál keményítővel összeforgatjuk, akkor kevésbé fogja eláztatni a tésztánkat.
180 fokra előmelegítjük a sütőt és mielőtt betolnánk a tepsit, megszórjuk a meggyel.
Jó 40 percet minimum kell sütni, de érdemes tűpróbával ellenőrizni, hogy tart a sütés. Persze tudom, hogy meggyes, de ettől függetlenül.
Hagyjuk hűlni, majd szeletelve, porcukorral szórva tálaljuk. 🙂
Kövess minket a Facebookon is: