Meg merem kockázatni, hogy a világ egyik legegyszerűbb sós ropogtatni valója.
Kezdőknek is ajánlott, legalább ezáltal megláthatják, hogyan viselkedik a leveles tészta sütés közben, mindenféle kockázat nélkül.
Semmi másra nincsen szükség, mint egy csomag bolti leveles tésztára (haladók bátran elkészíthetik a leveles tésztát is otthon.), reszelt trappista sajtra és egy tojásra.
A tésztát (ha házi) 5-6 mm vastagra nyújtjuk. Ha bolti akkor csak kitekerjük a papírból.
A felesleges lisztet a háziról mindenképpen le kell söpörni.
Megkenjük enyhén felvert tojással, megszórjuk a reszelt sajttal. Picit fagyasztjuk, majd 1,5x 5 cm-es téglalapokra vágjuk. A lapok két végét megfogva egy egészet csavarunk rajta és megcsavarva rakjuk a sütőlemezre.
230 fokra előmelegített sütőben (gőzös) készre sütjük őket.
Ugye, hogy nem bonyolult? 🙂
Kövess minket a Facebookon is: