Az első rész után íme a folytatás. 15 újabb praktika, nem csak a konyhára vonatkoztatva. 🙂
- Ne öntsük ki a befőttek vagy konzervek levét! Salátákba, süteményekbe tökéletes ízadó komponensek lehetnek.
- Ha a palacsintatésztát szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel készítjük cukor és tej nélkül, sokkal könnyebb állagú lesz, nem ragad le, és nem utolsósorban olcsóbb az előállítása is. Kétszer annyi szénsavas ásványvízzel vagy szódavízzel még könnyebb és vékonyabb tésztát kapunk, sokkal több palacsinta süthető belőle.
- A főtt tészta nem áll össze, ha kiszedés előtt egy pohár hideg vizet öntünk a főző léhez.
- A rántott hús sokkal finomabb, ha a panírozásnál a tojásba egy kis sört is öntünk.
- Ha mézet kell kimérned kanállal, előbb olajozd be a kanalat. Garantáltan lecsusszan róla a méz!
- A citrom héját nem dobom ki, mélyhűtőbe teszem, fagyottan könnyen reszelhető.
(A levét is jégkockatartóban le lehet fagyasztani.) - A hússzeletek közé folpackot teszek, így fagyasztom le, mert ezzel a módszerrel nem fagy össze. Annyi szeletet veszek ki belőle, amennyire szükség van.
- Tésztát, levest, meggyet, stb. úgy fagyasztok le, hogy egy 1 literes tejes doboz tetejét levágom, zacskóval kibélelem, ebbe teszem a fagyasztani valót, ha megfagyott, kiveszem a dobozból, így kis téglákat kapok, melyek jól pakolhatók a fagyasztóban. (Vagy gyümölcsnél a doboz aljába kevés cukrot szórok, ráhalmozom a magozott gyümölcsöt, lezárva lefagyasztom. Amikor felhasználnám felengedem. A levet felfogja a cukor, amiből vízzel azonnal szörpöt készíthetek. 🙂 )
- A hangyák nem szeretik az uborkát, tegyetek uborka héjat oda, ahonnan el akarjátok űzni őket!!!
- Áttetsző jégkockát akarsz, akkor előzőleg forrald fel a vizet.
- Rágógumi a ruhában ? Tedd egy órára a mélyhűtődbe.
- A fehérnemű nem elég fehér ? Áztasd 10 percig egy szelet citrommal a meleg vízben! – ÉS ADJ HOZZÁ SZÓDABIKARBÓNÁT!!!
- Hajad nem elég fényes? Tegyél egy kávéskanál ecetet a hajadra és úgy mosd meg, VAGY INKÁBB AZ ÖBLÍTŐBE!!!
- Tintafolt a ruhán? Tegyél jó vastagon fogkrémet a foltra, hagyd megszáradni, és csak utána mosd ki.
- A kávézacc felhasználása. Háztartásban is fel tudjuk használni: például tegyél egy kis tálba kávézaccot, majd ezt tedd a hűtőbe és nyoma sem lesz a kellemetlen szagoknak.
Forrás: http://www.mindenegybenblog.hu/eletmod-egeszseg/46-praktika-a-haztartasban-amit-nem