IMG_2892

Szörföztem a neten és egyszer csak találtam egy csuda rózsaszín sütikét. El is mentettem és a minap el is készítettem. Szalalkálival még sosem készítettem süteményt és meg kell mondjam nem is fogok többet. Nem azért, mert nem lett finom,m hanem mert ha éltetek még sütés közben szúrósan fojtogató, baromi erős dauervízre hajazó szagot, akkor ez tud olyat produkálni. És mindezt 40 percen át, míg megsütjük 10-10 perc alatt mind a 4 lapot. 😛

Nem akarok senkit elriasztani az elkészítésétől, mert valóban finom – annak ellenére, hogy nem sikerült nyújthatóvá varázsolnom a lapokat, ld. lejjebb).
Ahogy férj megkóstolta elismerően közölte, hogy finom. Mire én válaszként csak ennyit mondtam:
Úgy egyed, hogy most sütöttem először és utoljára! 😀

Kb. 30*40 cm-es sütihez (jó sok szelet):

A tésztához:
50 dkg liszt
15 g szalalkáli (1 csomag)
piros folyékony ételfesték vagy vérnarancs aroma
1 narancs reszelt héja
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
2 dl tej
2 tojás

A krémhez (grízpuding):
4 evőkanál búzadara
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
25 dkg margarin
4 dl tej

sárgabarack lekvár

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, négy részre osztjuk.
A tésztát lisztezett deszkán egyesével kinyújtjuk, a tepsi hátulján 4 lapot sütünk belőlük.
A krémhez először a tejet és a grízes lisztet péppé főzzük. A krém többi hozzávalóját habosra keverjük. Az időközben kihűlt grízes péppel tovább keverjük, habosítjuk.
A megsült lapokat megtöltjük a krémmel. Tetejét porcukorral díszítjük.

Így szól a recept.
De azért azt elmondom, hogy ebből így nem kapunk gyúrható, nyújtható lapokat.
Nekem rentgeteg lisztet kellett még hozzá adagolni és úgy is csak ragacsos tésztát kaptam, amit nagy nehezen elkentem a sütőpapírokon. Végül persze megsült mind, de gyanítom nem így kellett volna.
A tésztához a folyadékot (margarin, tej) csak fokozatosan keverném a tésztához ahelyett, hogy egyben a robotgép táljába tölteném….és csak egy tojást tennék bele.

Mindamellett így is egy ehető és finom süteményt kaptam, csak hát…ezért nem szoktam receptújságokból sütni, mert a java el van írva és hiába vagyok tapasztalt, néha kihagy az agyam. 🙁
(Forrás)

Én a középső krémréteg alatt megkentem (mint látható) baracklekvárral a lapot és arra kentem a grízpudingot.
Sokkal finomabb lekvárral!

Kövess a Facebookon is:

Facebook10819087_10205091309303484_722854533_n