Ez is egy cukrászsütemény, amit sokan nem mernek bevállalni…elkészítés szempontjából. Pedig ha a leveles tésztát nem otthon gyártjuk le, hanem készen veszünk jó minőségűt, akkor semmi extra nincs az elkészítésében, amitől félnünk kellene.
Egy csomag leveles tésztából 9 db rolónk lesz. Persze függ attól is, mekkora csöveink vannak. 🙂
Hozzávalók 9 db-hoz:
1 csomag leveles tészta
1 tojás enyhén felverve
Töltelék:
2 tojássárgája
1 dl habtejszín (állati, nem cukrozott)
15 dkg sajt
7 dkg vaj
só, bors, reszelt sajt (pluszban díszítésnek)
Igazán egyszerű a dolgunk.
A bolti leveles tészta elég vékonyra van nyújtva. nekünk 5-6 mm vastagság kell, így a fekvő téglalap alakú tésztát hajtsuk félbe. Mintha könyvet lapoznánk.
Így megkapjuk a kellő vastagságot.
2 cm-es csíkokra vágjuk függőlegesen.
Nekem 9 csíkom lett.
Mindegyiket megkenjük felvert tojással, majd a csövekre feltekerjük úgy, hogy a keskenyebbik felétől kezdve, némiképp fedésben csavarjuk a csőre addig, míg el nem fogy a csík.
Így sütőpapírral bélelt tepsire tesszük őket.
160-170 fokra előmelegített sütőbe fognak kerülni, de előtte még kívülről is lekenjük felvert tojással őket.
Ha még várnunk kell arra, hogy a sütő elérje a hőfokot, tegyük hűtőbe a tepsit.
Egyéb leveles tészták a blogon:
Leveles tészta készítése
Francia krémes
30-35 perc alatt készre sütjük őket.
Ezután hagyjuk kihűlni, majd mikor már hozzá tudunk nyúlni kivesszük a csöveket belőlük és teljesen kihűtjük a tésztákat.
A krémet is elkészítjük:
Egy lábasban a hozzávalókat összemelegítjük, majd hagyjuk kihűlni.
Hűlés közben sózzuk, borsozzuk, majd ha kihűlt 7 dkg vajjal kikeverjük.
Zacskóba töltjük és a tészták belsejébe nyomjuk.
A végeit reszelt sajttal szórjuk.
Kövess a Facebookon is: